بيانيه ها

نامه سرگشاده جامعه جهانی بهائی خطاب به وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران

نامه سرگشاده جامعه جهانی بهائی خطاب به وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران ضمیمه همین مطلب است، آن را دریافت و مطالعه کنید.

نامه سرگشاده جامعه جهانى بهائى به دادستان کل ايران

نيويورک
سرویس خبری جامعۀ جهانی بهائی
۶ مارس ۲۰۰۹ (۱۶ اسفند ۱۳۸۷ )

جامعۀ جهانى بهائى در نامه سرگشاده اى خطاب به دادستان کل ايران ضمن ارائه تصويرى کلى از تاريخ تأثر انگيز آزار بهائيان در ايران و بيان بيگناهى اين جامعه در برابر اتهاماتى که حکومت ايران به آنها وارد مى کند خواستار مراعات انصاف در محاکمه قريب الوقوع هفت زندانى بهائى شد.

به نوشته اين نامه، که در آخر وقت روز چهارم مارس (۱۴ اسفند ۱۳۸۷) به آيت الله قربان على درّى نجف آبادى ايميل شده، ادامه آزار بهائيان توسط حکومت ايران مآلاً وضعيت جامعه ايران را در تماميت آن تحت تأثير قرار خواهد داد.

بیانیه جامعه جهانی بهائی در پاسخ به بیانیه روشنفکران ایرانی

27 بهمن 1387
15 فوریه 2009

روشن فکران، فرهیختگان، صاحبان علم و قلم، ارباب جراید، فعّالان و هنرمندان ایرانی در سراسر گیتی

دوستان عزیز و محترم،

اخیرا جمعی از شما مروجان عدل و انصاف، حامیان آزاد اندیشی و دوستداران پیش رفت و ترقی در نامه ای سرگشاده نارضایتی و خشم خود را نسبت به بی عدالتی های وارده بر ایرانیان بهائی ابراز کرده پشتیبانی خود را برای احقاق حقوق هر ایرانی به به گوش خاص و عام رسانده اید. این اقدام خردمندانه و روشن بینانه، نمایان گر روان پاک و اندیشه تابناک شما و یادآور پیش گامی نیاکان شما در دفاع از حقوق انسان در جهان باستان است. مطمئن هستیم که بسیاری از شهروندان روشن فکر و شریف ساکن ایران نیز در ابراز این احساسات متعالی با شما هم راه و مایل به اظهار علنی منویات قلبی خود هستند.

پيشگيري از سوء استفاده از مواد مخدّر

سند شماره0115-91                                    بيانيه جامعه بين المللي بهايي 

   

    ديدگاه امر بهائي مورد پيشگيري از سوء استفاده از مواد مخدّر

 اين مقاله پرفسور اي.ام. قديريان (A.M. Ghadirian) از دانشگاه مک گيل (Mcgill) منترال  که در نشريه شماره يک ، جلد 43 تحت عنوان "مواد مخدّر" چاپ شده اين مقاله از نشريات برنامه بين المللي کنترل مواد مخدّر است.

 ژانويه 1991چکيده

مقاله حاضر بعضي از اصولي را که مورد نظر جوامع بهائي در ايجاد برنامه هاي پيشگيري از سوء استفاده مواد مخدّر براي فرد ، خانواده و اجتماع است توصيف مي کند . فرد را ياري و مساعدت مي نمايد تا احساس هدفمندي ، عزّت نفس و  احترام براي سايرين بنمايد و به يک حالت بلوغ برسد تا بتواند شخصاً شرايط را به طور عيني و واقع بنيانه ارزشيابي کند و رضايت خاطر آني را به جهت هدف آينده به تعويق بيندازد . فرد با احساس مسئوليت و تشخيص موقعيت روحاني خويش مي تواند نگرش مثبت نسبت به خودش و محيط پيدا کند.

حق آموزش

سند شماره 0120-00 

جامعه جهاني بهائي

                                                  حقّ آموزش 

   بيانيه کتبي ارائه شده از طرف جامعه جهاني بهائي به پنجاه و ششمين اجلاس به کميسيون حقوق بشر سازمان ملل تحت عنوان مورد دهم از دستور جلسه موقت درباره حقوق اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي که به عنوان سند شماره #E/CN.4/2000/NGO/13 سازمان ملل منتشر گرديد.  سوئيس ، ژنو ، مارس 2000 

    حقّ آموزش، از ديدگاه جامعه جهاني بهائي ، يکي از مهمترين حقوقي است که

در اعلاميه جهاني حقوق بشر ذکر شده .

سال تحصيلي جديد مبارك باد

دانش آموزان عزيزتر از دل و جان

سال تحصيلي جديد مبارك باد.


وقتي برگ هاي ريزان و رقصان پاييزي كوچه ها و خيابان ها را براي استقبال از آمدن شما به مدرسه فرش مي كند، وقتي كه زمزمه باد هاي پاييزي از تن عريان درختان عبور مي كند، تنها يك صدا به گوش مي رساند: اي فرزندان برومند، پاييز رسيد، مهر ماه آمد. سال تحصيلي جديد مبارك باد.

امروز زنگ مدرسه ها به صدا در آمد و هزاران دانش آموز مشتاق به سوي كلاسهاي درس شتافتند. اما شما اي اميد هاي ارزنده آينده ايران زمين، اي دانش آموزان مظلوم ايراني بهايي، شما چه احساسي داريد؟ آيا نگرانيد؟ آيا هزاران اميد و آرزو را با اضطراب از سرزنش و تحقير معلم و تبعيض در تحصيل مي آميزيد؟

دل قوي داريد خدا با شماست و قول داده است كه مظلومان را ياري كند و آنها را در هيچ شرايطي تنها نگذارد. قدم به پيش، گام هايتان استوار، الطاف جمال ابها پشت و پناه شما.

در طول دوران تحصيلي امسال، ورقا با شما خواهد بود و خبرهاي خوشي براي شما خواهد آورد. اكنون سال جديد تحصيلي را به شما تبريك مي گويد و براي همه شما آرزوي موفقيت دارد.

جاويد فرزندان ايران

از بیانه های جامعه بهائیان ایران(3)

 منجنیق آه مظلومان به صبح     سخت گیرد ظالمان را در حصار

اولیا و مربیان و دانش آموزان  گرامی

از آنجا که ستمهای وارده بر جامعه بهائیان ایرن از اول انقلاب تا کنون جریان داشته و دائماً به اشکال گوناگون تکرار میگردد ، یکی دیگر از بیانیه های جامعه بهائیان ایرن در 27 سال قبل را منعکس مینمایدتا هم در داد خواهی در مراجع قضائی مورد استفاده قرار گیرد و هم بر همگان معلوم گرددکه در این سالیان چه بر این جامعه ستمدیده وارد آمده و روش اهل بها در احقاق حق خود چه بوده است.

 آنقدر حواث 27 سال پیش تا کنون مشابه هستند که گوئیا این بیانیّه دیروز تحریر شده و شرح وقایع حال را میدهد. حضرت امیرالموئمنین علی (ع) فرمودند:«المــلک یبــقی مــع الکفــر  و لا یبــقی مـــع الظلــم»یعنی حکومت با کفر باقی میماند اما با ظلم باقی نمیماند.

تاریخ تکرار میشود و بلایا پی در پی بر این مرزو بوم فرو میریزد و کسی نیست که سبب و علت حقیقی آن را بداند و بتواند بر اساس درسهائی که از تاریخ میتوان گرفت یک تحلیل معقول و منطقی در اختیار جامعه بشری قرار  دهد. باید گذشته را چراغ راه آینده کرد و از متون دینی پند گرفت و علت این همه پریشانی و سختی زندگی را در ایران ، این سرزمینی که خداوند هیچ نعمتی را از او دریغ نکرده است، درک کرد. 

 آیا یکی از این دلایل، نمیتواند ستمهای ناروا بر مردمی بیگناه باشد که میگویند: آیا غیر از این است که ما به پیامر خدا و کتابش که همه منتظرش بودید ایمان آوردیم ؟

 متن بیانیّه:

مراجع امور و ملاذ جمهور در کشور مقدس ایران ملاحظه فرمایند 

بیانیه های حمایت از جامعۀ بهائی و حقوق بهائیان

دانش آموزان عزیز

 شما میدانید آئین بهائی  یک دیانت جهانیست ،  روابطش جهانی ، تلاشهایش بین المللی ،آرمانهایش جهان شمول و اهدافش فرا گیر و مقصد نهائیش سعادت همه مردمان روی زمین، بنا بر این طبیعی است که  کج اندیشان  و دشمنان این آئین از این گستردگی روابط و توسعه جامعه بهائی  و محبوبیت این اقلیت خیرخواه  ناراضی و نگران باشند، آنان تلاش میکنند این مقاصد و اهداف را از روی حسادت ، دگر گون جلوه دهند و نورانیت و روحانیت آنرا در لا بلای دشنامهایی  چون جاسوس روس و انگلیس و امپریالیسم و عوامل بیگانه وسربازان اسرائیل و...هزاران سخن ناشایست  دیگر محو و نابود سازند و ذهن هموطنان ما را بر علیه ما بشورانند. اما از دیگر سو بیدار دلان  و اندیشمندان و خیرخواهان که از ورای پردهای تعصب و فارغ از قیود جمهوری اسلامی ، ناظر بر امور هستند ،این اتهامات را زائیده تخیلات و خصومت ناروای مذهبی میدانند و بدفاع و حمایت از این جامعه بیگناه برخواسته مظالم  و تبعیضهای  گسترده مذهبی و دستگیری اخیر مدیران جامعه بهائیان ایران را محکوم کرده و خواهان آزادی این اقلیت تحت ستم از قیود اسارت و خصومت وخاتمه  آزار ودشمنی با بهائیان ایران هستند. 

در ذیل فهرستی  از این نهاد های  خیرخواه و فعالان حقوق بشر و سازمانهای مخالف تبعیض  آورده میشود تا بر همگان معلوم شود ستمگری و خشونت ، تهمت و افترا در این عصر روشنگر، محکوم و مردود بوده وهمچنان  خواهد بود و مروجان این کینه ورزی و دشمنی در انظار جهانیان خوار و بی اعتبارند.

ما نیز فرصت را غنیمت میشماریم و سپاس و امتنان خود را تقدیم همه آنانی میداریم که در تلاش برای رفع هر گونه تبعیض و خشونتند و مشتاقانه منتظر روزی هستیم که همه در کنار هم در عدالت و عشق در میدان عمل ،سر مشق جهانیان گردیم.

 

ریشه کنی فقر

ریشه کنی فقر ترجمه ای از بیانیهء Eradicating Poverty ریشه‎کنی فقر: حرکتی هماهنگ به پیش بیانیهء جامعهء بین‎المللی بهائی 2008 بخش اوّل 1. بحران فقر سرانجام در دستور کار بین‌المللی از اولویت بالایی برخوردار شده است. این پیشرفت خجسته بحث و پژوهشی ناگهانی در بارهء وسائل ریشه‌کن کردن این وضعیت تضعیف‌کننده از زندگی بشر را سبب شده است. معهذا، با جاری شدن تعهّدات تجدید شده برای عمل از سوی دولتها، از آنجا که نظریه‌های دیرین و رویکردهای متداول از زائل کردن تعصّبات، اختلافات و استثمارهای دیرینه عاجز است، احساس بی‎هدفی بر فراز اقدام جهانی جهت ریشه‌کنی فقر خودنمایی می‌کند. در عین حال، خوش‌بینی محسوسی از توجّه و شتاب ایجاد شده در اثر جستجوی برای یافتن راه حل‌هایی جهت این معضل جهانی به ظهور می‌رسد.